دکترباتو
بازدید 41
1

انواع و مراحل ارتودنسی

انواع و مراحل ارتودنسی و همه چیز درباره متخصص ارتودنسی در تهران را در این قسمت مطالعه خواهید کرد ، ارتودنسی روش درمانی در دندانپزشکی است که دندان های نامرتب و نامنظم را اصلاح می کند.

این روش علاوه بر اصلاح دندان ها زیبایی خاصی هم به دندان ها می دهد و از خرابی آنها نیز پیشگیری می کند. دندان های نامرتب می تواند باعث خرابی دندان ها شود.

مانده خوراکی ها در لای دندان ها گیر می کند و پوسیدگی دندان ها را سبب می شود. همچنین باعث اختلال در کار دستگاه گوارش و بقیه دستگاه های بدن می گردد.

البته گفتنی است که هر نامنظمی نیاز به ارتودنسی ندارد، بلکه باید دندانپزشک این مورد را تشخیص بدهد و برای اصلاح نامنظمی های فک و دندان اقدام کند.

 

متخصص ارتودنسی کیست؟

ارتودنسی یک تخصص در دندانپزشکی است و سرو کارش با منظم کردن دندان ها و مسائل مربوط به قرار گرفتن دندان ها در کنار همدیگر است.

دندانپزشک با سپری کردن دوره های آموزشی تخصصی ارتودنسی این تخصص را کسب می کنند و می توانند آن را به صورت رشته ای تخصص ادامه بدهند.

در کل کسی که دارای تخصص ارتودنسی است درمان هماهنگی دندان ها و موقعیت جفت شدن دندان ها در کنار هم را به صورت علمی می داند و می تواند آنها را درمان کند.

ارتودنسی دندان تکنیکی برای بهتر کردن عملکرد ظاهر و حالت دندان های شما است. ارتودنسی در لغت به معنی مرتب کردن دندان ها است.

اگر دندان های شما به هر علتی (کوچک بودن فک یا کجی دندان) روی هم افتاده باشند و یا یکدیگر تراز نباشند، جویدن یا گاز گرفتن با سختی انجام می شود همینطور تمیزی دندان های روی هم افتاده دشوارتر می شود.

دندان های فاصله دار و ناهمتراز به زیبایی دندان ها و طرح لبخند شما نیز آسیب می رسانند.

ارتودنسی دندان می تواند حالت دندان های شما را تغییر دهد و نحوه قرارگیری دندان های شما را روی یکدیگر اصلاح و فواصل بین فک و دندان های شما را ترمیم نماید.

همچنین ارتودنسی دندان می تواند نارسایی هایی مربوط به دندان های فک فوقانی و نارسایی هایی مربوط به دندان های فک تحتانی را که رشد نامتوازنی دارند و به زیبایی و کارکرد دندان ها صدمه می زننند را ترمیم کند و دندان های عقب تر از فک تحتانی و دندان های جلوتر از فک فوقانی را هم سطح کند و دندان های بلند و کوتاه را در یک سطح قرار دهد.

با استفاده از انواع روش های ارتودنسی دندان، دندان ها در دهان به صورت درستی جاگذاری می شوند و همینطور در ارتودنسی دندان بیمار علاوه بر عملکرد، شاهد بهتر شدن ظاهر دندان ها و زیبایی طرح لبخند خود نیز است.

 

انواع ارتودنسی

دستگاه های ارتودنسی به دو گروه ثابت و متحرک طبقه بندی می‌ شوند: در ارتودنسی ثابت شخص نمی تواند وسایل کار گذاشته شده و متصل به دندان را از دهان بیرون بیاورد.

اما در ارتودنسی متحرک شخص قادر است، هر زمانی که بخواهد این براکت ها را از دهانش بیرون بیاورد. از این دو گروه، ارتودنسی ثابت بیشتر متداول است. در زیر انواع ارتودنسی دندان را به صورت مختصر توضیح داده ایم.

 

ارتودنسی ثابت

در ارتودنسی ثابت از براکت های سرامیکی یا فلزی ریزی برای درمان دندان های نامنظم استفاده می کنند.

هر یک از انواع براکت ها به یک دندان می چسبند و با سیم های نازکی به یکدیگر متصل می شوند، بعد توسط یک حلقه کش مانند در ناحیه موردنظر محکم می گردند.

با گذشت زمان سیم ها جهت منظم کردن دندان ها و ترمیم محل فک براکت ها تنظیم می شوند. در ارتودنسی ثابت، دندان تمام نواحی ثابت می ماند یعنی شخص نمی تواند وسایل کار گذاشته شده و متصل به دندان را از دهان بیرون بیاورد.

با ارتودنسی ثابت ترمیم دندان ها به آسانی انجام شده و از مزایای ارتودنسی ثابت، نبودن هیچ صفحه پلاستیکی در سقف دهان است که حرف زدن و غذا خوردن بیمار را راحت تر و آسان تر می کند.

 

ارتودنسی متحرک

در ارتودنسی متحرک شخص قادر است، هر زمانی که بخواهد براکت ها را از دهانش بیرون بیاورد و دوباره آنها را در محل موردنظر نصب کند.

پس تاثیر مطلوب ارتودنسی متحرک نیاز به مشارکت بیمار و دندانپزشک دارد. از ارتودنسی متحرک برای ترمیم فک و ترمیم جزئی دندان ها استفاده می کنند.

دستگاه ارتودنسی متحرک را می توان فقط برای فک فوقانی نصب کرد یا برای هر دو فک فوقانی و تحتانی اجرا کرد. دستگاه ارتودنسی متحرک از یک صفحه پلاستیکی با سیم همراه تشکیل شده که دندان را با نیرویی کاملا آرام و رفته رفته جابه جا می کند.

 

ارتودنسی نامرئی

به غیر از این دو ارتودنسی ثابت و متحرک، به تازگی روش دیگری نیز به انواع ارتودنسی اضافه شده است که با نام ارتودنسی نامرئی شناخته می شود.

در این روش مواد پلاستیکی شفاف و سخت برای منظم کردن دندان ها به کار می رود و چون از پلاستیک نامرئی استفاده می کنند، در دهان چیزی دیده نمی شود.

ارتودنسی نامرئی جزئی از ارتودنسی متحرک است که راحت و پنهان بوده و در زمان درمان هم مشکلی برای لبخند شما ایجاد نمی کند.

پلاک‌ های شفاف ارتودنسی نامرئی با استفاده از فناوری عکسبرداری کامپیوتری سه بعدی ایجاد می شوند و عملکرد و کارآیی آن در منظم کردن دندان ها توسط متخصصان دندانپزشکی ثابت شده است.

ارتودنسی نامرئی بدون نیاز به سیم کشی و بریج دندان، دندان‌ هایی منظم و لبخندی زیبا را برای شما به ارمغان می آورد.

متخصصان کلینیک دندانپرشکی دکتر با تو  داشتن شرایط بیمار برای ارتودنسی نامرئی را در یک جلسه مشاوره ارزیابی می کنند و اگر فرد برای این روش درمانی مناسب باشد ارتودنسی نامرئی را بر روی دندان های وی اجرا می کنند.

برای اطلاع درباره ارتودنسی نامرئی برای نوجوانان و بزرگسالان یا برای پیدا کردن جوابی برای سوالات خود در این باره با ما در ارتباط باشید.

 

ارتودنسی دیمون

در ارتودنسی دیمون از براکت های دیمون کمک می گیرند. براکت های دیمون وسایلی می باشند که به صورت اتوماتیک، باز و بسته می شوند و در همان ناحیه براکت های فلزی قدیمی تعبیه می شوند.

برعکس براکت های قدیمی که باید مرتب تنظیم و محکم شوند، براکت های دیمون از یک سازوکار کشومانندی تشکیل شده اند که در آن سیم به براکت اتصال می یابد و همزمان با تراز شدن دندان ها، براکت های دیمون نیز به طور عادی جابه جا می شوند.

این امکان باعث آسایش بیشتر، ظاهر زیباتر بیمار و گرفتن نتیجه مطلوب تر در زمان کمتری می شود.

براکت های دیمون از تکنیک های گوناگونی برای جا به جایی دندان ها به محل مناسب شان استفاده می کنند. این براکت ها به وسیله سیم حافظه ای که در درون شان تعبیه می شود فشار کمی به دندان می آورند که بیمار احساس راحتی بیشتری می کند. بعد از تعبیه، این براکت ها برای جابه جایی تدریجی دندان ها تنظیم می شوند.

این روند درمانی دارای فشار کمتری در مقایسه با براکت های قدیمی است که نیاز به ترمیم های مکمل بعدی مثل کشیدن دندان و افزایش کام را منتفی می کند.

 

ارتودنسی فانکشنال

در ارتودنسی فانکشنال از پلاک های فانکشنال کمک می گیرند. دستگاه های فانکشنال نوعی پلاک می باشند که ناهماهنگی های سطح ۲ و سطح ۳ را ترمیم می کنند. ناهماهنگی های سطح ۲ جزء ناهماهنگی های فکی هستند که در آن دندان های فوقانی جلوتر از دندان های تحتانی قرار می گیرد.

پلاک های فانکشنال می تواند متحرک یا ثابت باشد که نوع متحرک آن طرفدار و کاربرد بیشتری دارد.

رایج ترین دستگاه های فانکشنال متحرک از اجزاء فوقانی و تحتانی جدا جدا تشکیل شده اند که می توانند فک پایین را در یک حالت بهتر و جلوتر بگذارند.

انواع دیگر ابزارهای فانکشنال وجود دارند که فقط از یک بخش ساخته شده است. البته ممکن است امکان هماهنگی کمتری با دندان ها پیدا کنند.

 

ارتودنسی لینگوال

ارتودنسی لینگوال یک تکنیک ترمیمی دندان است که در آن ابزارهای ارتودنسی دندان (براکت، سیم و الاستیک) در دندان های عقب دهان (سمت زبان) کار گذاشته می شود.

براکت های لینگوال به دلیل محل نصب شان، براکت داخلی هم خوانده می شوند برعکس براکت های عادی که در بخش خارجی دندان ها گذاشته می شوند.

با وجود اینکه محل قرارگیری ارتودنسی لینگوال در مقایسه با ارتودنسی ثابت کاملا عکس است، ولی هر دوی آنها از لحاظ سخت افزار و اصول ارتودنسی دارای شباهت های زیادی هستند.

کدام نوع درمانی ارتودنسی بهتر است

باید بگوییم که هر یک از روش های ارتودنسی مورد خاص تجویزی خودش را دارد و با صلاحدید دنداپزشک با توجه به دندان های شخص مراجعه کننده اعمال می شود.

ارتودنسی متحرک برای بیمارهای زیر ۱۲ تا ۱۴ ساله مناسب تر است. چون ساختمان استخوانی فک در این سن زیاد تثبیت نشده است، روش ارتودنسی متحرک تاثیر بدی در آن نمی گذارد. برای بقیه بیمارها و افراد سن بالا روش ارتودنسی ثابت مناسب است و با این روش دندان ها به صورت ثابت و مرتب تر در فک جایگیری می کنند.

 

آیا ارتودنسی درد دارد؟

در برخی از بیمارها وضعیت درمانی حادی وجود دارد اینگونه بیمارها باید تحت درمان جدی دندانپزشکی قرار بگیرند و در مرحله دوم اگر نیازی به ارتودنسی بود از آن استفاده کنند.

ولی با کمال تاسف بسیاری از بیمارها به خاطر درد ناشی از درمان جدی دندانپزشکی از اینکار خودداری می کنند ولی باید بدانند که بعد از اینکه بریس تنظیم شد درد دندان بعد از مدتی از بین می رود و اگر بیمار بعد از روز نخست درمان دردی احساس کند پزشک می تواند مسکن مجاز برای کاهش درد تجویز کند.

 

مدت زمان ارتودنسی دندان

این زمان برای همه بیمارها به یک اندازه نمی باشد و به مولفه های گوناگونی وابسته است. اما با توجه به میزان نامنظم بودن دندان ها، سن و وضعیت جسمی و توانایی بدن بیمار این مدت زمان می تواند تغییر کند. هر چقدر سن فرد بیشتر باشد دوره درمان ارتودنسی نیز بیشتر خواهد شد.

 

چه سنی برای ارتودنسی بهتر است؟

در هر سنی می توان ارتودنسی را انجام داد. اما مدت زمان به میزان ناهنجاری دندان های بیمار وابسته است. تشخیص ناهنجاری دندان ها در موقع درمان خیلی مهم است. هر چه بیمار کم سن تر باشد درمانش آسان تر و زمان درمانش کمتر، و موفقیت درمانی بالاست. ولی بیمارهایی که از ناحیه فک مشکل دارند باید حتما در زمان پیش از رسیدن به بلوغ سنی معاینه و درمان شوند.

برای اطلاعات بیشتر می توانید با کلینیک دندانپزشکی دکتر با تو تماس بگیرید.

 

عوارض ارتودنسی

عوارض ارتودنسی در وهله اول مربوط به بهداشت شخصی است. اگر بیمار به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت ندهد دندان های او با پوسیدگی رو به رو خواهند شد.

حفظ دندان های ارتودنسی شده منوط به رعایت بهداشت آنها است و حتی بیشتر از زمان قبل از ارتودنسی نیاز به مراقبت و توجه دارند.

عارضه دیگر ارتودنسی مربوط به انتخاب متخصص ارتودنسی است. شما هر چقدر در انتخاب متخصص ارتودنسی خود دقت کنید، درمان بهتری را دریافت خواهید کرد و منظم بودن دندان های شما اصولی تر انجام خواهد شد.

درمان ارتودنسی باید به وسیله یک متخصص ارتودنسی (ارتودنتیست) انجام شود این در صورتی است که برخی از دندانپزشک ها اقدام به درمان ارتودنسی با هزینه کمتری می کنند در حالی که هیچ تخصصی در این زمینه ندارند. اگر ارتودنسی به صورت تجربی و غیرعلمی انجام شود احتمال ایجاد عارضه هایی بعد از درمان وجود دارد.

از دیگر عوارض ارتودنسی، بازگشت دوباره مشکل دندان ها بعد از ارتودنسی است، اگر بیمار توصیه های متخصص ارتودنسی را مو به مو رعایت نکند و اقدامات لازم را بعد از بیرون آوردن دستگاه ارتودنسی از دهان خود انجام ندهد احتمال ایجاد عارضه وجود دارد.

بیمار باید پلاک های متحرک نگهدارنده را بعد از درمان ثابت به صورت مرتب استفاده کند تا زمانی که مشکل به صورت کامل از بین برود.

 

هزینه ارتودنسی چقدر است؟

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قیمت انواع مختلف ارتودنسی می توانید به کلینیک دندانپرشکی دکتر با تو مراجعه کنید و بعد از معاینه دقیق و مشاوره های لازم درباره قیمت ارتودنسی به توافق برسید.

بهترین روش برای دانستن هزینه ارتودنسی مراجعه حضوری به کلینیک دندانپزشکی است. شما در مراجعه حضوری می توانید قیمت دقیق هر یک از ارتودنسی ها را بدانید و از ارتودنسی اقساطی نیز بهره مند شوید.

هزینه ها به سه بخش قسمت می شود و یک بخش در اول دوره درمانی و دو بخش دیگر به صورت قسطی در مدت زمان درمان از شما دریافت می شود.

شما نباید به هیچ نحوی نگران هزینه های ارتودنسی باشید. در کلینیک دندانپزشکی دکتر با تو شرایط ارتودنسی در ساده ترین شکل انجام می شود.

با توجه به اینکه تجهیزات و دستگاه های مورد استفاده در ارتودنسی دندان وارداتی می باشند، هزینه آنها با ارز روز حساب می شوند، متخصص ارتودنسی شما هزینه ارتودنسی را مطابق با آخرین نوسانات ارز در مدت زمان درمان محاسبه می نماید و هزینه قطعی را به شما اعلام می کند.

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

عادل متکلمی

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. گوارگام گفت:

    ممنون بابت اطلاع رسانیتون همواره موفق باشید