دکترباتو
بازدید 57
0

درمان کیست مویی با دارو

درمان دارویی کیست مویی معمولا با مصرف آنتی بیوتیک ها، ضد دردها و داروهای ضد التهابی انجام می شود. ولی آنتی بیوتیک ها به تنهایی کیست مویی را درمان نمی کنند. همچنین کیست مویی خودبخود از بین نمی رود.

تنها زمانی که درد و التهاب وجود نداشته باشد، با مراعات بهداشت و زدن موهای زائد می توانید از عفونت و سخت شدن کیست پیشگیری کنید. اما با عفونی شدن کیست، باید به پزشک مراجعه کنید و راهی که به صورت قطعی می توانید از دست کیست مویی راحت شوید، فقط و فقط روش جراحی است.

حالا در کنار روش جراحی، می توانید از درمان های محافظه کارانه مانند تیغ زدن (Lancing)، و درمان دارویی کیست مویی شامل تزریق فنل و مصرف داروهای آنتی بیوتیک کمک بگیرید تا درد و ناراحتی خودتان را تسکین دهید.

کیست مویی و درمان کیست مویی

کیست مویی وضعیتی است که در آن یک سوراخ یا تونل کوچک در شکاف بین باسن ایجاد می شود.

کیست مویی به دلایل مختلفی ایجاد می شود. علل عمده کیست مویی شامل تغییرات هورمونی، موهای زائد و درشت، عفونت ها، جراحات و اصطکاک ناشی از لباس تنگ است.

همچنین عوامل خاصی وجود دارد که می تواند خطر ایجاد کیست مویی را افزایش دهد. چاقی ، بی تحرکی ، شکاف های عمیق و مویی زایمان و سابقه خانوادگی این بیماری از جمله عوامل خطرناک ابتلا به کیست مویی است.

آقایان بیشتر از خانم ها مستعد ابتلا به کیست مویی یا سینوس پیلونیدال هستند. احتمالاً به این دلیل که مردان بیشتر از زنان دارای موهای زبر هستند.

در مراحل اولیه کیست مویی، یک فرو رفتگی یا گودی کوچک بین باسن مشاهده می شود. با گذشت زمان، چرک و مایع در این ناحیه شروع به تجمع می کند و ممکن است کیست ایجاد شود. معمولاً این کیست حاوی چرک، مو و خون است. این کیست ها همچنین مستعد عفونت هستند.

هنگامی که کیست مویی عفونی می شود، می تواند مشکلات زیادی ایجاد کند. ممکن است ترشح چرک و خون از کیست دیده شود. همچنین ممکن است درد شدیدی را تجربه کنید. شما نمی توانید به مدت طولانی بنشینید. همچنین ممکن است هنگام پوشیدن لباس های تنگ با ناراحتی روبرو شوید.

اگر از کیست مویی رنج می برید و مشکلات گفته شده را از سر می گذارید، باید بدانید که کیست مویی کاملاً قابل درمان است. کیست مویی حتی در موارد شدید قابل درمان است.

 

آیا آنتی بیوتیک ها کیست مویی را درمان می کنند؟

تعدادی درمان غیر جراحی و جراحی برای کیست مویی وجود دارد. شرایط خفیف را می توان با درمان های غیر جراحی به طور موثر درمان کرد. اما در موارد جدی ممکن است نیاز به جراحی باشد. بنابراین اگر می خواهید کیست مویی را از بین ببرید ، با پزشک متخصص مشورت کنید. پزشک شما شدت کیست مویی را در مورد شما ارزیابی می کند و سپس بهترین گزینه درمانی را برای شما پیشنهاد می کند.

اگر کیست مویی در مورد شما خفیف باشد ، پزشک ممکن است داروهای خاصی را تجویز کند که می تواند به تسکین علائم از کیست مویی کمک کند. این داروها معمولاً از آنتی بیوتیک های طیف وسیع تشکیل شده اند.

آنتی بیوتیک های موثر برای کیست مویی

آنتی بیوتیک های وسیع الطیف برای کیست مویی در مواردی توصیه می شود که شرایط بدون درد است و هیچ نشانه ای از التهاب وجود ندارد. آنتی بیوتیک ها در برابر باکتری ها مثر هستند و بنابراین به کاهش ناراحتی ناشی از کیست مویی کمک می کنند. همچنین آنتی بیوتیک ها روند بهبود را تسریع می کنند. پزشکان معمولاً آنتی بیوتیک هایی را برای خشک کردن مواد عفونی موجود در کیست تجویز می کنند. آنتی بیوتیک ها از عفونت و مشکلات مربوط به کیست پیلونیدال به شما کمک می کنند.

بیایید بینشی از آنتی بیوتیک های مختلفی که برای کیست مویی تجویز می شود داشته باشیم:

مترونیدازول: مترونیدازول دارویی است که چندین دهه به عنوان آنتی بیوتیک مورد استفاده قرار گرفته است. به طور موثری رشد باکتری ها و تک یاخته ها در کیست را متوقف می کند. مترونیدازول به شکل کپسول ، قرص و همچنین موضعی موجود است. دوز مترونیدازول به شدت کیست یا سینوس پیلونیدال بستگی دارد. اگر از دارو به صورت خوراکی استفاده می کنید ، باید آن را با غذا یا همراه یک لیوان کامل آب یا شیر مصرف کنید تا از ناراحتی معده جلوگیری شود. مترونیدازول در برابر انواع عفونت ها موثر است و بنابراین تسکین قابل توجهی از وضعیت کیست مویی به همراه خواهد داشت.

اریترومایسین: این رایج ترین آنتی بیوتیک است که پزشکان برای درمان کیست مویی تجویز می کنند. همچنین برای درمان انواع عفونت ها محبوب است. این رشد باکتری ها را کند می کند. اریترومایسین همچنین می تواند باکتری های حساس را از بین ببرد زیرا تولید پروتئین های مورد نیاز برای زنده ماندن باکتری ها را کاهش می دهد. اریترومایسین به صورت خوراکی ، موضعی و همچنین داخل وریدی در دسترس است. مقدار مصرف بستگی به شرایط شما و پاسخ شما به دارو دارد. اریترومایسین هنگامی که با معده خالی مصرف می شود ، بهتر عمل می کند. سعی کنید دارو را قبل از غذا مصرف کنید. در صورت بروز حالت تهوع ، می توانید آن را با غذا یا شیر مصرف کنید.

کلیندامایسین: کلیندامایسین یکی دیگر از آنتی بیوتیک های موثر برای درمان مشکل کیست مویی است. رشد میکروب های مضر را متوقف کرده و از تکثیر آنها جلوگیری می کند. این دارو در برابر تعدادی از عفونت هایی که ماهیت باکتریایی دارند موثر است. کلیندامایسین به عنوان محلول و کپسول خوراکی و همچنین فوم ها ، ژل ها و پمادها در دسترس است. برای به دست آوردن بهترین نتایج برای کیست مویی ، باید کپسول را در فواصل زمانی مساوی از زمان مصرف کنید. کپسول را با یک لیوان پر آب مصرف کنید و حداقل 10 دقیقه پس از مصرف دارو دراز نکشید.

سفیکسیم: سفیکسیم یک آنتی بیوتیک وسیع دیگر است که برای درمان کیست مویی مورد استفاده قرار می گیرد. باکتری های مضر موجود در کیست از تشکیل دیواره سلولی جلوگیری می کند. این دیواره های سلولی برای زنده ماندن و رشد باکتری ها ضروری هستند. از این رو ، سفیکسیم عفونت ایجاد کننده باکتری در کیست پیلونیدال را از بین می برد. سفیکسیم به شکل کپسول ، قرص و قرص جویدنی موجود است. برای بهترین نتیجه ، دارو را با یا بدون غذا طبق توصیه پزشک مصرف کنید. همچنین ، در مورد قرص های جویدنی ، باید قرص را قبل از قورت دادن بطور کامل بجوید.

در کنار این آنتی بیوتیک ها ، پزشک ممکن است داروهای ضدالتهابی خاصی را نیز تجویز کند که به تسکین درد و کاهش تورم کیست کمک می کند. اینها شامل داروهایی مانند استامینوفن و ایبوپروفن است.

توجه: نباید داروهای فوق را بدون مشورت مناسب با پزشک مصرف کنید. خوددرمانی می تواند عوارض جانبی داشته باشد. همچنین ، اگر قبل از اتمام دوره دارو تسکین یافتید ، بدون مشورت با پزشک ، مصرف آن را قطع نکنید.

آنتی بیوتیک های فوق الذکر می توانند در موارد خفیف واقعاً مفید باشند. آنها می توانند با عفونت ها مبارزه کرده و ناراحتی های کیست مویی را برطرف کنند. با این حال ، آنتی بیوتیک ها ممکن است در موارد شدید در درمان کیست مویی موثر نباشند. بنابراین آنها فقط یک راه حل موقت ارائه می دهند. در چنین موارد شدید یا در موارد کیست های متعدد ، احتمال عود زیاد است.

در صورت عود مشکل کیست مویی چه باید کرد؟

در صورت تکرار کیست مویی یا آنتی بیوتیک ها در مورد شما موثر نیستند ، با پزشک متخصص مشورت کنید. در صورت وجود سینوس پیلونیدال جدی ، پزشک ممکن است عمل جراحی را پیشنهاد کند. لازم نیست نگران آن باشید ، زیرا امروزه درمان مدرن مبتنی بر لیزر برای سینوس پیلونیدال در دسترس است.

در لیزر درمانی ، انرژی لیزر ناحیه آلوده را تمیز می کند و سپس کیست را می بندد. پزشکان کل گودال را در این روش برمی دارند. این اطمینان می دهد که کیست مویی دیگر هرگز روی ناحیه تأثیر نمی گذارد.

درمان مبتنی بر لیزر یک روش کم تهاجم و بدون درد و بدون خطر عفونت های بعد از عمل است. بنابراین ، در صورت نیاز به جراحی کیست مویی ، باید درمان لیزر را انتخاب کنید.

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

عادل متکلمی

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *