پماد هیدروکورتیزون برای درمان درد جزئی، خارش، تورم و ناراحتی ناشی از بواسیر و سایر مشکلات ناحیه مقعد (مانند شقاق مقعد، خارش) استفاده میشود. هیدروکورتیزون یک کورتیکواستروئید است که قرمزی، خارش و تورم را کاهش میدهد.
نحوه استفاده از پماد هیدروکورتیزون با اپلیکاتور
قبل از استفاده، ناحیه آسیب دیده را با آب و صابون ملایم تمیز کنید، خوب بشویید و خشک کنید.
برای استفاده از این محصول در داخل مقعد، از نوک/درپوش/نازل اپلیکاتور استفاده کنید، تمام دستورالعملهای نوشته شده در بستهبندی محصول را دنبال کنید یا طبق دستور پزشک از آن استفاده کنید. طبق دستورالعمل نوشته شده روی بسته، اپلیکاتور را با پماد پر کنید. به آرامینوک اپلیکاتور را فقط ۱/۲ تا ۱ اینچ (۱.۵ تا ۲.۵ سانتی متر) در داخل مقعد قرار دهید و طبق دستور، داخل و اطراف دهانه مقعد بگذارید. انگشت یا قسمتی از اپلیکاتور را وارد مقعد نکنید و نوک/نازل اپلیکاتور را بیش از ۱/۲ تا ۱ اینچ (۱.۵ تا ۲.۵ سانتی متر) داخل مقعد قرار ندهید. باز تاکید میکنیم از انگشت تان برای استفاده از این دارو در داخل مقعد استفاده نکنید. اگر از لوله و اپلیکاتور یک بار مصرف استفاده میکنید، پس از مصرف آن را دور بیندازید.
فقط در قسمت بیرونی مقعد، با انگشت تان مقدار کمیکرم یا پماد را روی ناحیه آسیب دیده بمالید و به آرامیمالش دهید.
ناحیه مورد نظر را با باندهای پلاستیکی یا ضد آب نپوشانید، مگر اینکه پزشکتان دستور داده باشد. پوشاندن ناحیه تحت درمان ممکن است باعث افزایش جذب دارو از طریق پوست شود. این کار شاید عملکرد دارو را سریعتر کند، اما احتمال اینکه عوارض جانبی را نیز بیشتر کند وجود دارد.
بلافاصله پس از استفاده دستهایتان را بشویید. از تماس محصول به چشم، بینی، گوش یا دهان خودداری کنید. اگر پماد به این نواحی برخورد کرد، بلافاصله محل را با آب تمیز بشویید.
این محصول معمولاً ۲ تا ۴ بار در روز یا بعد از هر بار اجابت مزاج یا طبق دستور پزشک استفاده میشود. دوز و مقدار استفاده از این پماد بر اساس وضعیت پزشکی شما تجویز میشود. از دارو به صورت منظم استفاده کنید تا بیشترین تاثیر را بگیرید. نکته مهم اینکه، هر روز در ساعات مشخصی از آن استفاده کنید.
بیش از اندازه از این محصول استفاده نکنید، همان مقداری و دوزی را استفاده کنید که پزشک برایتان تجویز کرده است. اگر در طولانی مدت یا در دوزهای بالا از این دارو استفاده میکنید، بدون تأیید پزشک ناگهانی مصرف آن را قطع نکنید. احتمال دارد برخی شرایط با قطع ناگهانی این دارو بدتر شوند. شاید بهتر باشد دوز شما به تدریج با نظارت پزشک کاهش یابد.
اگر وضعیت تان بهتر نشد یا بعد از ۱ تا ۲ هفته بدتر هم شد، به پزشک تان اطلاع بدهید.
اثرات جانبی پماد هیدروکورتیزون
در محل مصرف این پماد ممکن است قرمزی، سوزش یا خارش ظاهر شود. اگر متوجه هر یک از این موارد شدید و بعد از مدتی برطرف نشدند و حتی بدتر نیز شدند، فوراً به پزشک یا داروسازتان اطلاع دهید.
اگر پزشکتان این پماد را برای شما تجویز کرده پس به خوبی از مزایای آن نسبت به عوارض جانبی اش مطلع بوده است. خیلی از افرادی که از این دارو استفاده میکنند عوارض جانبی جدی نداشته اند.
اگر هر گونه عوارض جانبی جدی، از جمله: خونریزی مقعدی، تغییر در ظاهر پوست (مانند رنگ، ضخامت)، قرمزی/حساسیت/چرک یا سایر علائم عفونت، علائم عفونت جدی (مانند زخم) و تب مشاهده کردید، فوراً به پزشک تان اطلاع دهید.
این دارو به ندرت در جریان خون جذب میشود. اما اگر این اتفاق افتاد میتواند باعث عوارض جانبی کورتیکواستروئید بیش از حد شود. این عوارض در کودکان و افرادی که به مدت طولانی از این دارو استفاده میکنند زیاد دیده میشود. باز اگر هر یک از عوارض زیر بروز کرد فوراً به پزشک تان اطلاع دهید:
- خستگی غیرمعمول/شدید
- کاهش وزن
- سردرد
- تورم مچ پا
- افزایش تشنگی/ادرار کردن
- مشکلات بینایی
به ندرت پیش آمده که کسی به این دارو واکنش آلرژیک یا حساسیت داشته باشد. با این حال، اگر یکی از علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: بثورات پوستی، خارش/تورم (مخصوصاً در صورت/زبان/گلو)، سرگیجه شدید، مشکلات تنفسی را مشاهده کردید، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
به یاد داشته باشید که اینها فهرست کاملی از عوارض جانبی احتمالی نیست. اگر موارد دیگری غیز ار عوارض جانبی بالا نیز متوجه شدید، با پزشک یا داروسازتان تماس بگیرید.