لیپوساکشن چیست؟
لیپوساکشن یک روش جراحی برای از بین بردن چربیهای لجباز شکم است که برای زیبایی شکم انجام میشود.
هزینه لیپوساکشن با توجه به اینکه کدام ناحیه از بدن قرار است لیپوساکشن شود متفاوت است. در واقع این هزینه به ناحیه مورد عمل و مقدار چربیهایی زائدی بستگی دارد که با لیپوساکشن بیرون آورده میشود. بیشتر بیمههای درمانی این هزینه را پوشش نمیدهند.
اگر شما مایل به پرداخت هزینههای این جراحی هستید، بدانید که لیپوساکشن یک روش نسبتاً بی خطر و سریع است که میتواند به شما کمک کند چربیهایی را که از طریق رژیم و ورزش نتوانسته اید حدف کنید را از بین ببرد.
بیشتر بخوانید: هزینه عمل لیپوساکشن چقدر است؟
هنگام انتخاب جراح لیپوساکشن، حتماً به دنبال امکاناتی باشید که به تایید مراکز ایمنی این نوع جراحی رسیده باشد.
لیپوساکشن یک روش جراحی برای از بین بردن چربی اضافی بدن است. این جراحی از دهه 1980 آغاز شده و به یکی از محبوب ترین جراحیهای پلاستیک در دنیا تبدیل شده است.
در این نوشته آنچه شما باید درباره نحوه عمل لیپوساکشن بدانید و اینکه چرا این یک روش کاهش وزن نیست، را مطالعه خواهید کرد.
لیپوساکشن چگونه کار میکند؟
لیپوساکشن یک روش یک الی دو ساعته است که در آن سلولهای چربی به صورت دائمیاز بدن شما خارج میشوند. معمولاً این جراحی به خاطر دلایل زیبایی انجام میشود. افرادی که تحت لیپوساکشن قرار میگیرند این کار را برای کاهش وزن زیاد انجام نمیدهند بلکه بیشتر برای فرم دادن و زیباتر کردن بدن شان انجام میدهند.
شکم، ران، باسن، بازوها، کمر، گردن، زیر چانه و خط فک از متداول ترین ناحیههایی هستند که با لیپوساکشن میتوانید چربیهای اضافه شان را بردارید.
بسته به ناحیه ای که لیپوساکشن انجام میشود، پزشکان بی حس کننده موضعی مورد نیاز برای آن ناحیه را تهیه میکنند یا کلا از بیهوشی عمومیاستفاده میکنند تا در حین عمل بیهوش باشید.
بعد از بیهوشی، جراحان معمولاً محلول حاوی مخلوطی از محلول نمکی، داروی بی حس کننده و دارویی را که باعث کاهش خونریزی میشود، را در ناحیه عمل تزریق میکنند. این برای این است که پوست و چربیها از از ساختارهای مهم مانند ماهیچهها و رگهای خونی جدا شوند تا در حین مکش آسیب نبینند.
پس از این کارها، جراح با کمک یک ابزار فلزی بلند به نام کانولا وارد زیر پوست شما میشود. بعد کانول چربی شما را تمیز میکند. در طی این روند، جراحان همچنین میتوانند از میکرو کانولای کوچکتر برای از بین بردن چربی در نواحی مجاور استفاده کنند تا یک کانتور طبیعی و نرم تر به دست بیاید.
هنگامیکه چربی از طریق لیپوساکشن خارج شد، میتوان آن را دور انداخت یا میتوان آن را دوباره به بدن تزریق کرد تا زیباییهایی نواحی ای مانند پستان، باسن یا صورت را زیادتر کرد.
اخیراً از لیپوساکشن برای بازیابی سلولهای بنیادی – نوعی سلول که میتواند سلولهای اصلی دیگر را در بدن تشکیل دهد – هم در تحقیقات آزمایشگاهی استفاده میکنند.
بعد از انجام لیپوساکشن، جراح شما به شما توصیه میکند که برای بهبودی سریع پوست از یک باند موقت یا پانسمان استفاده کنید. نوار یا بریس از جمع شدن مایعات در ناحیه ای که چربی آن از بین رفته، بین پوست و ساختارهای عمیق تر مانند عضلات و رگهای خونی جلوگیری میکند.
لیپوساکشن چقدر دردناک است؟
پزشکان محترم در پاسخ به این سوال اینگونه میگویند که چه در حین انجام لیپوساکشن بیدار باشید و چه در خواب، نباید دردی را احساس کنید. بهبودی شما هم باید یک روند نسبتاً خفیف را باید داشته باشد.
بعد از انجام لیپوساکشن، احساس دردی مانند عضله درد در ناحیه عمل شده خواهید کرد. میزان این درد معمولا 2 یا 3 از 10 در مدت چند هفته است. اما نکته مهم این است که باید بتوانید در مدت 2 تا 3 روز به کار خود برگردید.
درد مداوم در نزدیکی ناحیه ای که کانول وارد شده، یکی از عوارض لیپوساکشن است و اگر درد بیشتر شد یا داروهای آرام بخش کمکی نکردند، باید این موضوع را به جراح خود اطلاع دهید.
لیپوساکشن روشی برای کاهش وزن نیست!
براساس ۀنچه پزشکان میگویند، شما نباید از لیپوساکشن به عنوان یک روش کاهش وزن استفاده کنید. توصیه میشود اگر میخواهید لاغر شوید، ابتدا رژیم غذایی مناسب و ورزش را امتحان کنید. بعد از لیپوساکشن برای حذف چربیهای سمج تر در نواحی مانند چانه یا چربی شکم استفاده کنید.
همچنین تحقیقات نشان میدهد افرادی که سایر روشهای کاهش وزن مانند یک رژیم غذایی سالم و ورزش را رعایت میکنند، نتایج بهتری بعد از لیپوساکشن میگیرند و از بازگشت چربی به آن ناحیه هم جلوگیری میکنند.
لیپوساکشن سلولهای چربی را به صورت دائمیاز بدن شما خارج میکند، حالا اگر بعد از عمل دوباره این نواحی دچار افزایش وزن شوند، هیچ چیز مانع بزرگ شدن سلولهای چربی باقی مانده نمیشود.
عوارض و معایب لیپوساکشن
قبل از لیپوساکشن باید شرایط جسمانی خودتان را بررسی کنید و با شناخت درست از وضعیت بدن تان اقدام به این عمل کنید. همچنین باید تمامیخطرات و عوارض لیپوساکشن را بشناسید و درک صحیحی از آنها داشته باشید.
- ورم
- سوختگی
- زخم
- صدمات مکانیکی
- صدمه به رگهای لنفاتیک
- افتادگی و فرو رفتگی
- عفونت
- کم خونی
- لخته شدن خون در ریه
- مشکلات بیهوشی
- آسیب عصبی
- نکروز یا بافت مردگی پوست
- حساسیت یا مسمومیت
بیشتر بخوانید: عوارض عمل لیپوساکشن چیست؟
نحوه انتخاب جراح لیپوساکشن
در موقع انتخاب جراح لیپوساکشن باید نکات مهم ایمنی را در نظر داشته باشید.
ابتدا به دستگاهها و امکانات کلینیک یا مطب پزشک دقت کنید تا از استانداردهای لازم برخوردار باشند. قبل از رفتن به کلینیک یا مرکز جراحی از معتبر بودن آن کلینیک و مرکز اطمینان حاصل کنید. بدن تان را به دست افراد کم تجربه و نامعتبر ندهید.
دقت کنید که پزشک باید قبل از انجام لیپوساکشن آزمایش خون و سایر آزمایشهای لازم را از شما بگیرد تا ایمنی شما تضمین شود. این آزمایشات برای اطمینان از بیهوشی عمومیبدون عارضه هستند. اگر مثلاً عفونت داشته باشید یا باردار باشید، ممکن است شرایط انجام جراحی را نداشته باشید.
نکته پر اهمیت در انجام این جراحی تجربه و مهارت و تخصص جراح است. جراح باید مدرک و تخصص این جراحی را از مراکز معتبر داشته باشد. همینطور تجربه زیادی در روشهای لیپوساکشن داشته باشد. و شما باید به اطمینان کافی برسید که این پزشک در این روش مهارت کافی را دارد.