جراحی دندان عقل
جراحی دندان عقل – اسم دیگر دندانهای آسیاب چهارم, دندان عقل است, که به طور همیشگی در دهان رشد میکند. دندانهای عقل, پایانی ترین دندانهایی هستند که در دهان خودشان را ظاهر میکنند.
جراحی دندان عقل درد دارد
همه اشخاص دارای دندان عقل هستند. اما برخی مواقع همه یا قسمتی از دندانهای عقل رشد کاملی ندارند. همچنین احتمال دارد که شخصی بیشتر از چهار دندان عقل در دهانش داشته باشد.
در اکثر اشخاص این دندانها به خاطر نبود فضای کافی برای رشد مشاهده پذیر نیستند و در صورت پنهان شدن, در زیر بافت لثهها میمانند و از لثهها بیرون نمیزنند.
هزینه جراحی دندان عقل نیمه نهفته
هزینه کشیدن دندان عقل به موارد زیر وابسته است:
- مهارت و تجربه دندانپزشک
- ناحیه جغرافیایی مطب دندانپزشک
- نوع بیمه دندانپزشکی بیمار
- روش استفاده شده برای کشیدن دندان
- مقدار کاری که بر روی دندان انجام میشود
با توجه به نوع بیمه درمانی شما, شرکتهای بیمه 15 الی 50 درصد هزینههای درمان را پرداخت میکنند.
- جراحی دندان عقل درد دارد
- هزینه جراحی دندان عقل نیمه نهفته
- مراقبت بعد از جراحی دندان عقل
- درد دندان عقل نهفته
- جراحی دندان عقل نهفته افقی
- عوارض جراحی دندان عقل نهفته
مراقبت بعد از جراحی دندان عقل
اگر پلاک از روی دندان برطرف نشود هنگام خندیدن، ظاهری بد به دندانها میدهند و همچنین سبب برخی مسائل دیگر میشود که در زیر به اختصار توضیح میدهیم. این مسائل احتمال دارد باعث کشیدن دندان عقل شوند.
هنگامیکه پلاکها سعی کنند سطح دندان تان را بشکنند کرم خوردگی یا پوسیدگی دندان اتفاق میافتد و اگر این کرم خوردگیها زیاد شوند قادر هستند رویه دندان را سوراخ کنند و دندان شما را با آسیب جدی روبرو کنند.
باید دقت کنید که اگر دندان عقل به صورت ناقص رشد کند، خوراکیها و باکتریها زیر لبه لثههای کنار دندان گیر میکنند. همینطور زمانی که دندانهای عقل به طور مناسبی رشد نکنند, چون این دندانها در قسمت پایانی دهان قرار دارند, امکان تمیز کردن آنها نیز میسر نباشد.
اگر خوراکیها و باکتریها در پیرامون دندانهای عقل بمانند میتواند منجر به تشکیل پلاک گردد. پلاک لایه چسبیده بر روی دندان است که با ترکیب اسید باکتریها در دهان با بزاق دهان و خوراکیهای ریز بعد از مسواک کردن باقی میمانند و تشکیل پلاک را میدهند.
درد دندان عقل نهفته
هنگامیکه اسید آزاد شده از پلاک منجر به عفونت لثه میشود لثهها قرمز رنگ میشوند و ورم کرده و با درد همراه میشوند. که به این بیماری لثه (ژنژیویت یا بیماری پریودنتال) میگویند. این بیماری دندانهای اطراف و استخوان اطراف دندان عقل را هم تحت تاثیر قرار میدهد.
هنگامیکه پلاک در بافت نرم کنار دندان ایجاد عفونت میکند مشکل پری کورونیت به وجود میآید.
سلولیت یا (عفونت بافت)، یک عفونت باکتریایی در گونه، زبان یا گلو میباشد که یکی از علل دندان عقل نیمه پنهان است.
عفونتی خاص در درون استخوان فک پدید میآید که به آن استئومیلیت میگویند.
زمانی که در اثر عفونت باکتریایی در دندان عقل یا بافت پیرامون آن چرک پدید میآید آبسه ایجاد میشود.
در نمونههای بسیار نادر، اگر دندان عقل از لثه بیرون نیاید منجر به پدید آمدن کیست (کیسه متورم حاوی مایع) در دهان میشود.
جراحی دندان عقل نهفته افقی
شما با معاینه دهان خودتان و یافتن سه دندان آسیاب همیشگی در چهار طرف دهان میتوانید دندان عقل را پیدا کنید. در غیر اینصورت باید توسط عکسبرداری از وجود دندان عقل مطمئن شوید.
یک عکس رادیولوژی پاناروما از دندانهایتان میگیرند و زاویه و وضعیت رشد دندانهای شما در دهان معاینه و بررسی میشود. خیلی از دندانهای عقل در سنین ۱۶ تا ۲۳ سالگی رشد خودشان را شروع میکنند. برخی مواقع، شخص اثر دندان عقل را پیش از درآمدن حس میکند.
رشد این دندانها غالبا با حس فشار یا گرفتگی در قسمت پایانی فک توام میباشد و برخی زمانها باعث دندان درد، سردرد و سرگیجه میگردد. برای کسب اطلاعات لازم و موردنیاز بهتر است که به دندانپزشک عمومیمراجعه کنید.
عوارض جراحی دندان عقل نهفته
زمانی میتوانید دندان عقل پنهانی را بکشید که رشد درستی نداشته باشد و سبب مشکلاتی برای شما شود. احتمال دارد که در بخش پایانی دهان احساس درد کنید و متوجه مسئله ای در رابطه با دندان عقل شوید.
در این زمان هر چه سریعتر به دندان پزشک مراجعه کنید تا دندان شما معاینه شود. به یاد داشته باشید که کشیدن دندان همیشه همراه با درد نیست. بلکه برخی مواقع در دندانهای شما مشکلاتی ایجاد میشود که لزوم کشیده شدن را حتمیمیکنند. ولی با دردی همراه نیست.
به همین خاطر مطمئن شدن از نحوه درمان و لزوم کشیدن دندان عقل نیاز به معاینه دندانپزشکی دارد. اگر دندان پزشک لزوم کشیده شدن دندان عقل شما را تایید کند، عکس رادیولوژی از دندان تان گرفته میشود و دندان پزشک با مشاهده آن, معاینه دقیق تری از دندانهای شما میکند.
ریشه دندانهای عقل معمولا در نوجوانی شکل میگیرند، بهترین زمان با کمترین عوارض برای کشیدن دندان عقل زمانی است که دو سوم ریشهها درآمده باشند.
اما خیلی از اشخاص زودتر از این موقع به دندانپزشک مراجعه میکنند و زودتر از زمان موقع و زمانی که هنوز ریشههای دندان کاملا تشکیل نشده اقدام به کشیدن دندان میکنند.
بهتر است پیش از کشیدن دندان عقل حتما با دندانپزشک حرفه ای در این باره مشورت کنید تا فرصت کشیدن دندانهای عقل تان را در موقع مناسب از دست ندهید. با کلینیک دندانپزشکی دکتر با تو همراه باشید.