درمان کهیر در کودکان
مشاهده لکههای قرمز روی پوست کودکان بسیار نگران کننده است. اگر علت ایجاد این لکهها را ندانید نگرانی تان هم زیادتر میشود. معمولا علت این لکهها گونه ای آلرژی پوستی به نام کهیر است. در بیشتر مواقع این لکهها خود به خود از بین میروند.
در صورتی که روی پوست کودک تان لکههای کهیر را مشاهده میکنید, اولین کار این است که سعی کنید راحتی کودک تان را فراهم کنید. بعد به دنبال علتهای ایجاد کننده این آلرژیهای پوستی بگردید, تا قبل از اینکه بیشتر شوند جلوی آنها را گرفته باشید.
اگر نشانههای کهیر را در روی پوست کودک تان مشاهده کردید, به یک پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک شرایط کودک تان را بررسی میکند و دلیل اصلی ایجاد کهیر را مشخص میکند و با توجه به آن درمان مناسب را تجویز میکند. درمان متداول کهیر با تجویز آنتی هیستامین به منظور حذف نشانههای کهیر شروع میشود.
علت کهیر در کودکان
کهیر زمانی ایجاد میشود که سلولهای ماست سل شروع به آزادسازی هیستامین در خون میکنند. این کار باعث میشود تا خون از رگهای خونی کوچک زیر پوستی به سطح پوست منتقل شوند. تجمع مایع خونی در درون پوست به صورت لکه در زیر پوشت دیده میشود.
دلایل زیادی میتواند باعث این کار شود. ولی در بیشتر اوقات تشخیص درست علت آن دشوار است. معمولا کهیر خودش را با یک واکنش حساسیت زا نشان میدهد که میتواند در مدت کوتاهی پوست را خراب کند. حساسیتهای پوستی شایع را در زیر بیان میکنیم.
- حساسیت به خوراکیها, به ویژه ماهی, شیر, میوه و دانههای درختی
- حساسیت به داروها
- حساسیت به حیوانات خانگی
- حساسیت به گردهها
- حساسیت به نیش حشرات و گاز گرفتگی
اما ممکن است کهیر در کودکان اصلا ربطی به حساسیتها نداشته باشد و از علت دیگری داشته باشد. سایر علل را هم به صورت کوتاه بیان میکنیم
- عفونتها, مانند عفونت سرماخوردگی
- ورزش
- اضطراب یا استرس
- ایجاد خراش روی پوست
- ایستادن در معرض نور مستقیم خورشید
- سرما مانند شنا در آب سرد
- برخورد با مواد شیمیایی
- نشستن طولانی مدت
- حمل کوله پشتی روی شانه
به کهیرهایی که علت آنها فیزیکی مانند فشار, سرما یا نور خورشید است, کهیر فیزیکی میگویند. تشخیص دقیق علت کهیر مزمن و حاد خیلی سخت است. در بیشتر اوقات با یک بیماری سیستم ایمنی بدن در ارتباط است. غیر از اینها, آلرژی به خوراکیها, حشرات, دارو و عفونت هم در ایجاد کهیر بسیار موثر هستند. اما باز تشخیص کهیر حاد بسیار دشوار است.
درمان کهیر در کودکان
اگر کودک تان به کهیر خفیف مبتلا شده باشد, نیاز به درمان خاصی نیست و خود به خود از بین میرود. باید سعی کنید بفهمید که فزرندتان به یک ماده آلرژی دارد یا نه, اگر داشت باید از مصرف آن خودداری کنید. اما در صورتی که کهیر کودک تان با خارش توام بود, پزشک برای پیشگیری از کهیر آنتی هیستامین تجویز میکند.
برای درمان کهیر مزمن هم پزشک آنتی هیستامین توصیه میکند. البته میتوانید این دارو را بدون نسخه از داروخانهها بگیرید. اما بهتر است با مشورت پزشک این کار را انجام دهید. چون احتمال دارد بدن فزرندتان به این داروها هم جواب ندهد. پزشک با توجه به وضعیت کودک تان اقدام به تجویز داروی مناسب میکند.
برای آرام کردن خارش هم میتوانید از کمپرس سرد استفاده کنید. اما دقت کنید اگر آلرژی به ناحیههای داخلی بدن کودک تان رسیده باشد, باید درمانهای مناسب دیگری را با نظارت پزشک انجام دهید.
در صورتی که با کهیر, سینه کودک تان خس خس هم میکند, یا هنگام بلعیدن غذا مشکلی است, باید زودتر به پزشک مراجعه کنید تا درمان قوی تری را برای متوقف کردن آلرژی تجویز شود.