از کجا بفهمیم دیسک کمر داریم؟ بررسی شایعترین علائم دیسک کمر
همین که کمیسن افراد بالا میرود, در ناحیه پشت دردهایی را احساس میکنند که دیسک کمر شایع ترین آنهاست. گاهی این دردها با کمیاستراحت چند روزه برطرف میشود و گاهی درد تا مدتها شخص را اذیت میکند. در این نوشته سعی میکنیم به صورت خلاصه شایع ترین علائم دیسک کمر را توضیح دهیم.
درد در ناحیه پایین کمر شایع ترین موردی که افراد پا به سن گذاشته از آن شاکی هستند. بسیاری از این دردها با مصرف دارو و در مدت 6 هفته از بین میروند. اما برخی از علائم دیسک کمر هستند که جدی تر بوده و باعث میشوند درد قسمت پایین کمر طولانی تر و شدیدتر باشد.
علائم دیسک کمر
دردهایی که در هنگام شب سراغ فرد میآیند و باعث تغییر در کنترل ادرار و نقص یا ضعف عصبی پیشرونده میشوند از مواردی هستند که باعث مختل شدن سیستم بدن و افزایش درد در قسمت پایین کمر میشوند. اصلی ترین و شایع ترین علائم دیسک کمر عبارتند از:
- مختل شدن دیسک داخلی
- مختل شدن دیسک تحلیل شونده
- ناپایداری ناحیههای مختلف بدن
معمولا درد دیسک کمر بین افرادی که در سن 20 الی 50 سالگی هستند ظاهر میشود. معمولا آنها قبل از شروع شدن این دردها هیچ تجربه ای از درد در کمر خودشان نداشته اند. اما بعد از شروع شدن این دردها, هنگام نشستن یا خم شدن به جلو, یا حتی در زمان ایستادن طولانی مدت, راه رفتن و خوابیدن احساس ناراحتی میکنند.
درد در این افراد بیشتر از 6 هفته طول میکشد و با مصرف دارو از بین نمیرود. همه این مواردی که گفتیم در زنان و مردان تفاوتی ندارد و در هر دو گروه علائم و نشانههای یکسانی دارد.
نشانههای دیسک کمر با به وجود آمدن تغییرهایی در ستون فقرات که باعث تضعیف دیسک داخلی یا ناپایداری در ناحیههای مختلف بدن میشود, آشکار میشود. وقتی که دیسک داخلی اشخاص با مشکل مواجه میشود دردهای شدید در ناحیه پایین کمر شروع میشود.
رفته رفته این درد زیادتر هم میشود و با کارکشیدن از بدن و فشار آوردن به بدن این دردها شدیدتر هم میشود. هنگامیکه درد دیسک کمر بیشتر شد, در خودش را به ناحیه باسن و رانها هم میرساند.
کسانی که در بدن شان ناپایداریهای فیزیکی دارند, هنگام انجام کارهای روزمره شان شاهد دردهای اذیت کننده ای هستند.
وقتی درد دیسک کمر شدت میگیرد افراد در ناحیه پاها هم احساس بی حسی میکنند و ممکن است در راه رفتن دچار مشکل شوند.
در صورتی که در زمان مناسب جلوی این دردهای دیسک کمر گرفته نشود و بیماری شدیدتر شود, بیمار با علائمیمانند, بیرون زدگی, پاره شدن و فشار روی ریشه عصبی رو به رو خواهد شد.
در این وضعیت حتی انجام حرکات فیزیوتراپی و ورزش هم منجر به شدت درد بیمار میشود و ممکن است باعث فلج شدن او شود. اینجاست که کار به جراحی میکشد و بیمار برای از بین بردن دردهای دیسک کمر باید تن به عمل جراحی بدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره رابطه ورزش و دیسک کمر نگاهی هم به مطلب دیسک کمر و روزش: ورزشهای مضر برای دیسک کمر بیندازید.
بنابراین با این توصیفات, دیسک کمر مثل همه بیماریها نیاز به مراقبت دارد و شخص باید در همان روزهای اولیه شروع شدن درد مراقبتهای درمانی خاصی را انجام دهد و نگذارد درد شدیدتر شود.
مراعات نکردن برخی موارد مراقبتی در زمان جوانی میتواند منجر به دیسک کمر در زمان پیری شود. پس باید قبل از اینکه شاهد دردهای زیادی در ناحیه پایین کمر خود باشید و به دیسک کمر مبتلا شوید جلوی آن را بگیرید و نسبت به همه دردهایی که در این ناحیه احساس میکنید, حساسیت داشته باشید و در زمان مناسب اقدام به درمان کنید.