معرفی چند آنتی بیوتیک برای آبسه مقعدی که بدون تجویز پزشک نباید مصرف کنیم؟
نوع آنتی بیوتیک و نحوه مصرف آن بعد از عمل برای کاهش و پیشگیری از عود دوباره آبسهها و ایجاد فیستول بسیار حائز اهمیت است. کسانی که بعد از عمل آبسه مقعدی به صورت مرتب و با تجویز پزشک آنتی بیوتیک مصرف کرده اند, درمان موثرتری را تجربه نموده اند.
آبسههای مقعدی و به دنبال آنها فیستول میتواند به بافتهای پیرامونی مقعد آسیبهای جدی وارد کند. پزشکها سعی میکنند این آسیبها را با روشهایی کم عارضه و ایمن حذف یا کاهش دهند تا بیمار درمانی راحت تر و بدون دردی را تجربه کند.
در این بین استفاده از روشهای غیر جراحی مانند مصرف داروها بسیار اهمیت دارد. اما تاکنون دارویی برای درمان قطعی و کامل آبسه مقعدی و فیستول تولید نشده است. اما آنتی بیوتیکها میتوانند جلوی عفونت و ورمهای آبسه و فیستول مقعدی را بگیرند و آنها را در حالت کنترل شده ای قرار بدهند. البته این آنتی بیوتیکها را نباید بدون تجویز پزشک مصرف کرد.
استفاده درست و منظم از آنتی بیوتیکها مزایای زیادی برای بیماران دارد. طبق بررسیهای انجام شده کسانی که پیش از عمل جراحی آنتی بیوتیک مصرف میکردند, نتایج بهتری از عمل فیستول و آبسه مقعدی به دست آورده اند.
این بیماران بعد از عمل عفونت کمتر و کنترل شده ای را شاهد بوده اند. اما باید بدانید که آنتی بیوتیکها به تنهایی نمیتوانند آبسهها را ریشه کن کنند.
پزشک برای کنترل عفونتهای آبسه مقعدی بعد از عمل, آنتی بیوتیکها, داروهای ضد قارچی و روان کنندههای مدفوع را تجویز خواهد کرد که نباید آنها را به صورت خود سر مصرف کرد.
استفاده نادرست و بدون تجویز از آنتی بیوتیکها میتواند عوارضی مانند سوزش, اسهال, تغییر رنگ ادرار, تب, تغییر در عادات ماهانه زنان, التهاب و سیاهی زبان, خستگی و بی حوصلگی, حساسیت و آسم را به دنبال داشته باشد.
این عوارض در افراد سالخورده و زنان باردار بسیار خطرناک است. بنابراین به شدت توصیه میشود هر نوع آنتی بیوتیکی را با نظارت و تجویز پزشک معالج خود مصرف کنید و اگر با نشانههای غیر معمولی بعد از مصرف رو به رو شدید در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید.
پس اگر بخواهیم به صورت خلاصه بیان کنیم, باید بگوییم که استفاده از انواع آنتی بیوتیک برای آبسه مقعدی بسیار مفید هستند. ولی آنتی بیوتیکها به تنهایی نمیتواند جایگزینی برای روش درمانی باشد. با مصرف آنتی بیوتیک نمیتوان به صورت کامل آبسهها را تخلیه کرد, چون آنتی بیوتیک توانایی نفوذ به عمق حفره آبسهها را ندارند.
نکته: ناحیه انسزیون آبسه بعد از عمل بسته نمیشود و به صورت باز میماند. تا رفته رفته و با گذشت زمان حفره آبسه ترمیم و بسته شود. پس بیمار باید بعد از عمل هر روز این ناحیه را در وان آب گرم قرر دهد و پانسمان آن را عوض کند تا جلوی بسته شدن انسزیون را بگیرد.
در بسیاری از موارد نیازی به تجویز آنتی بیوتیک برای آبسه مقعدی نیست. اما اگر سلولیت گسترده ای در ناحیه مورد نظر ایجاد شود باید آنتی بیوتیک مصرف شود. همچنین بیمارانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند یا به دیابت و بیماری میترال قلب مبتلا هستند باید آنتی بیوتیکها را با تجویز پزشک مصرف کنند.
سلام خسته نباشید تا چند روز بعداز جراحی ابسه مقعدی باید آنتی بیوتیک مصرف بشه؟