درمان و اصلاح لبخند لثهای
درمان و اصلاح لبخند لثه ای ، لبخند لثه ای یا لبخند لثه نما زمانی اتفاق میافتد که بیمار شروع به خندیدن میکند، در این زمان لثههای او دیده میشوند. در ۸۰ درصد بیمارها هنگام خندیدن لثههای آنها بیرون میزنند. کوتاه بودن دندانها میتواند باعث لبخند لثه ای باشد و طرح لبخند بیمار را با مشکل مواجه کند. ولی جای هیچ نگرانی نیست، اگر شما بخواهید این بیماری را از بین ببرید، روشهای مختلفی از جمله جراحی لثه برای درمان آن وجود دارد.
- علت لبخند لثه ای
- روشهای درمان لبخند لثه ای
- روشهای درمانی جدید جایگزین روشهای قدیمیدرمان لبخند لثه ای
- جراحی لثه
علت لبخند لثه ای
دو دلیل اصلی باعث پدید آمدن لبخند لثه ای میشود.
دلیل اول با صورت و لب فرد ارتباط دارد و چیزی که باعث ایجاد لبخند لثه ای میشود اندازه و فرم لثه و دندان طبیعی فرد است.
۱- کوتاه بودن لب بالا
۲- بلندتر بودن غیرطبیعی فک بالا
۳- متحرک بودن لب بالا به صورتی که به آسانی قابل حرکت دادن است.
دلیل دوم با دندانها و لثه فرد ارتباط دارد.
۱- ساییده شدن دندانها و جلوآمدگی دندانهای فک بالا
۲- رشد بیش از اندازه دندانها و پایین آمدن لثهها با آنها
۳- رشد بیش از اندازه لثه که باعث اختلال در بهداشت یا تنفس از طریق دهان میشود.
روشهای درمانی لبخند لثه ای
با توجه به مواردی که گفته شد، میتوان درمانهای مختلفی را برای برطرف کردن این بیماری پیشنهاد داد.
۱- درمان لبخند لثه ای با ارتودنسی
۲- جراحی لثه یا فرم دادن به لثه
۳- جراحی فک
۴- درمان لبخند لثه ای با تزریق ژل و بوتاکس برای تغییر شکل لب
جلسه اول برای آشنایی بیشتر با دندانپزشک با شما و دانستن هدفها و خواستههای شما از طراحی لبخند زیبا و تعیین هزینه اصلاح لبخند لثه ای برگزار میشود تا دندانپزشک بتواند یک برنامه درمانی خوب را برای شما پیشنهاد دهد. شما هر گونه پرسشی داشته باشید میتوانید در این جلسه از دندانپزشک متخصص بپرسید.
از محل دندانها و لثه شما با استفاده از اشعه ایکس عکسبرداری میشود تا مشکل شما به صورت دقیقی تشخیص داده شود و برنامه درمانی با اطلاعات علمیتر تکمیل گردد. بعد درباره روشهای درمانی لبخند لثه ای مانند مثل ارتودنسی یا جراحی لثه یا ترکیبی از این دو با بیمار به توافق میرسند. هر روش درمانی دارای نقاط مثبت و منفی است که دندانپزشک همه آنها و عوارض بعد از هر یک از روشها را برای شما توضیح میدهد.
یکی از درمانهای لبخند لثه ای، جراحی لثه است که باعث بیشتر شدن طول تاج دندان میشود و مشکل نمایان شدن لثهها هنگام خندیدن را برطرف میکند.
برای درمان موردی که در آن فکهای بالایی بزرگتر هستند و در اصطلاح هیپریلازی عمودی در فک بالا وجود دارد، میتوان از ترمیم فک بالایی به وسیله جراحی ارتوکناتیک استفاده کرد.
در برخی موارد که لبخند لثه ای اسکلتی بیشتر نیست، با ارتودنسی میتوان محل قرار گیری دندانها را جابه جا کرد تا مشکل برطرف شود.
روشهای درمانی جدید جایگزین روشهای قدیمیدرمان لبخند لثه ای
با گسترش روشهای نوین در دندانپزشکی و ساخته شدن متریالهای تازه و دستگاههای مدرن، روشهای درمانی قدیمینیز منسوخ شده اند و روشهای درمانی جدید لبخند لثه ای جایگزین آنها شده است.
پر کردن دندانها به وسیله کامپوزیت
اگر فرم دندانها کمتر از ۵۰% صدمه دیده باشد و هیچ پوسیدگی ای در دندانها نباشد، میتوان با مواد یکرنگ دندانها را پر کرد. اما اگر بیشتر دندانها به خاطر ترک خوردن یا پوسیده شدن از بین رفته باشند، مقاومت دندانها کمتر میشود و امکان اجرای این روش درمانی نخواهد بود.
اینلههای سرامیکی توسط پرسلن
این روش هنگامیبه کار میرود که تقریبا ۶۰ – ۴۰ % از دندانها از بین رفته باشند.
اینلههای سرامیکی توسط پرسلن روشی مقاوم تر و پرقدرت تر در مقایسه با اینلههای کامپوزیتی میباشند و در آزمایشگاه ساخته میشوند.
در یک جلسه دندانهای پوسیده و ترک خورده کشیده میشوند و از دندانها قالب گرفته میشود و قالب را به آزمایشگاه میفرستند تا از روی آنها، با پرسلن اینلههای سرامیکی ساخته شود.
در جلسه بعدی با چسب ویژه دندانپزشکی، اینلههای سرامیکی که با پرسلن ساخته شده اند را به روی دندانها میچسبانند.
پروتز ثابت ( روکش دندان )
اگر میزان خراب شدگی دندانها بیشتر از ۵۰ % باشد، دندانها را اصلاح میکنند و در اصلاح با روکش دار کردن دندانها برای محافظت از آنها همراه است. به این دلیل از روکش دندان استفاده میکنند که مقاومت دندانها خیلی پایین است و در درازمدت قدرت نگهداشتن ماده پرشده یا اینله سرامیکی را ندارد و باید حتما با پروتز دندان ثابت یا روکش دندان روی آنها پوشیده شوند تا آسیبهای جدیدی نبینند و جلوی شکسته شدن و خراب شدن ماده درمانی گرفته شود.
جراحی لثه
یکی دیگر از روشهای درمانی لبخند لثه ای، جراحی لثه است. در این روش درمانی که برای اصلاح طرح لبخند اجرا میشود بافت اضافی لثهها تغییر فرم داده میشوند تا دندانها طبیعی تر دیده شوند. وقتی دندانهای طبیعی بیشتر آشکار شوند مسلما طرح لبخند لثه ای نیز ترمیم خواهد شد.
در بیشتر مواقع برای جراحی لثه و برداشتن بافتهای اضافی از لثه، از لیزر استفاده میکنند.
معمولا تکنیکهای جراحی لثه خیلی ساده میباشند و شخص بعد از جراحی احساس دردی ندارد. احتمال دارد یک روز تا دو روز بعد از جراحی لثه، شخص در نواحی جراحی شده درد خفیفی را احساس کند که برای آرام کردن درد، دندانپزشک داروهای مسکن و آرامبخش تجویز مینماید.
بیمار باید به مدت یک هفته بعد از جراحی برای ضمانت روند درمانی خود نزد دندانپزشک خود برود و زیر نظر وی باشد.
جراحی لثه و جراحی لبخند لثه ای دارای امتیازاتی نسبت به سایر روشها است که در زیر مواردی را بیان میکنیم:
لبخند زیبا: دندانهای پوشیده شده با بافت لثه زیباتر و هماهنگ تر به نظر میرسند و لبخند لثه ای کاملا اصلاح میشود.
کاربردی/ زیبایی: روش درمانی جراحی لثه باعث حذف رشد لثه ای میشود که معمولا در اثر استفاده از داروهای تجویزی معین مانند داروهای ضد تشنج، داروهای پیوند عضو یا داروهای ویژه فشار خون بالا ایجاد میشود.
سالم بودن استخوان و لثه اطراف دندانها: جراحی لثه همچنین باعث کاهش عمق پاکتهای لثهها میشود و سلامت پریودنتال تضمین میشود. ممکن است این تکنیک نیاز به جراحی استخوان نیز داشته باشد.
لبخند لثه ای و روشهای درمان آن را در اینجا ببینید اصلاح لبخندهای لثه ای با روشهای جدید در کلینیک دندانپزشکی دکتر با تو آشنا شوید.