آیا لیزر موهای زائد باعث نازایی میشود؟
در زمان بارداری خانمهایی که به ظاهر خود حساس هستند شاهد رشد موهای زائد در بدن خود هستند که این میتواند برای آنها اذیت کننده باشد. در این زمان تعادل هورمونها در بدن زنان بیشتر میشود و این تغییرات باعث رشد غیرطبیعی موها در بخشهای مختلف بدن آنها مانند صورت، قفسه سینه، پستانها، بازوها و شکم میگردد.
غالبا این موها در مقایسه با بقیه موها سیاه تر و زبرتر هستند. در زمان حاملگی دسترسی به برخی از ناحیههای بدن با بزرگ شدن شکم سخت تر میشود. خیلی از زنان احتمال دارد برای خلاص شدن از دست این موهای زائد به فکر لیزر موهای زائد بیفتند.
ولی اینجا ممکن است سوالی برای آنها پیش بیاید، و آن اینکه، آیا استفاده از لیزر برای حذف موهای زائد ضرری برای آنها و جنین دارد؟ کلینیک های پوست و مو استفاده از لیزر در زمان بارداری را بدون ریسک و امن دانسته اند. اما باید بدانید که این روش با عوارض جانبی کمیهم همراه است که در ادامه به آنها میپردازیم.
عوارض احتمالی لیزر موهای زائد در زمان بارداری
لیزر یک پالس تک رنگ با طول موج ثابتی است که تنها بر روی فولیکولهای مو اثر می گذارد و باعث خشک و ریرش موهای زائد بخش لیزر شده میشود.
در لیزر موهای زائد، پالس لیزر در رنگدانه ملانینی که به صورت زیاد در موها وجود دارد، جذب و منجر به خراب شدن سلول های تولیدکننده مو میگردد. به این دلیل هرچقدر موها تیزه تر و ضخیم تر باشند، ملانین زیادی نیز به همراه دارد که پالسهای لیزر را بهتر جذب کرده و آسان تر از بین میرود.
هرچقدر ملانین پوست پایین و پوست شخص سفیدتر باشد، انرژی کمیدر پوست جذب میشود و احتمال سوختگی براثر لیزر مو نیز کاهش مییابد. این تابشها هیچ جهش سلولی در شخص ایجاد نمیکند.
با اینکه عمق نفوذ پرتو لیزر در پوست چند میلیمتر است اما احتمال دارد اشعههای غیریونیزه از طریق بافتهای کناری قسمت لیزر شده جذب شوند. تا به اکنون هیچ عارضه احتمالی از استفاده از لیزر بر روی جنین گزارش نشده است.
استفاده از لیزر در برخی زمانها احتمال دارد با کمیدرد و ناراحتی همراه باشد. به همین دلیل غالبا متخصص دستگاه لیزر برای رفاه شما و احساس درد کمتر در مدت زمان درمان برای شما پمادهای بی حس کننده تجویز میکند.
این پمادها یعد از گذاشتن آنها بر روی پوست، به وسیله بدن جذب میشوند. به همین خاطر به سفارش پزشکان باید از استفاده از این پمادها در زمان حامگلی پرهیز کنید.
پوست بدن در زمان حاملگی خیلی حساس میشود. به همین علت استفاده از لیزر برای از بین بردن موهای زائد احتمال دارد باعث ایجاد درد، قرمزی، خارش و مشکلات پوستی در افراد باردار شود.
از بین بردن کامل موهای زائد بدن با لیزر بستگی به میزان رشد و کلفتی موهای زائد و نوع پوست بیمار دارد و معمولاً بین شش الی هشت ماه درمان کامل طول میکشد. پس تا زمان تکمیل جلسههای درمانی احتمال دارد تا ماه های پایانی بارداری ادامه پیدا کند.
این در حالی است که پوست و نواحی گوناگون بدن در مرحلههای پایانی بارداری خیلی حساس تر میشوند و به کارگیری لیزر برای این دسته از بیماران میتواند با درد زیاد و مشکلات دیگری همراه باشد.
همچنین در مرحلههای آخری بارداری دراز کشیدن یا نشستن برای درمان لیزر برای بیماری که باردار است کمیسخت تر خواهد بود.
لیزر موهای زائد بدن به نحوه و شکل رشد موها مربوط است. همانطور که گفتیم در زمان حاملگی رشد موها با تغییرات غیرطبیعی همراه است. تغییرات هورمونی خاص در این دوره باعث میشود رشد فولیکولهای خوابیده مو تحریک شوند.
یا اینکه چرخه رشد موها کاهش بیابد. همه این عوامل باعث میشوند که نحوه تاثیر لیزر در جهت حذف موهای زائد با متفاوت باشد و در برخی اوقات اثر مطلوبی نداشته باشد.
پس پیشنهاد ما به شما این است که لیزر موهای زائد را با زمان اتمام بارداری عقب بیندازید و بعد از زایمان و شیردهی کامل به نوزاد این دوره درمانی را با خیالی آسوده دنبال کنید.
البته تا به اکنون دانشمندان در باره عوارض احتمالی لیزر بر جنین نتیجه ثابت و روشنی را بیان نکرده اند ولی باز احتیاط میتواند از خطرات احتمالی پیشگیری کند. پس برای رعایت جانب احتیاط و جلوگیری از وارد شدن آسیبی به جنین تا پایان کامل بارداری خود از لیزر موهای زائد استفاده نکنید.