معایب بادی جت
بادی جت یا پیکرتراشی دستگاهی است که با کمک آب چربیهای اضافی بدن را خارج میکند و اندامهای بدن را با یکدیگر متناسب میکند. این عمل زیبایی سرپایی و با بیحسی موضعی در کلینیک انجام میشود.
کسانی که با تغییر رژیم غذایی و ورزش نمیتوانند چربیهای موضعی خود را آب کنند, بادی جت راه خوبی برای از بین بردن این چربیهای آنهاست. این عمل کبودی و تاول بعد از عمل ندارد و دوره نقاهت کمتری نسبت به روشهای قدیمیدارد.
دستگاههایی که برای بادی جت به منظور خارج کردن چربیهای زائد از اندامهای مختلف استفاده میشود, با فشار زیادی آب را به درون لولههای کانولا هدایت میکنند و این فشار آب باعث خرد شدن چربیها میشود.
در کنار این پمپ فشار آب مایعی نیز به محل موردنظر تزریق میشود که باعث خارج شدن راحت چربیها میگردد. این روش زیبایی و تناسب اندام روشی با حداقل تهاجم و با درد کم است, اما نتیجه ای که از آن بر روی زیبایی بدن تان به دست خواهید آورد بیشتر است.
معایب پیکرتراشی بدن و بادی جت
بادی جت برای صاف کردن شکم و سایر اندامهای بدن گزینه خوبی است ولی همانند سایر روشهای تناسب اندام میتواند با عوارض و معایبی همراه باشد که به صورت مختصر این معایب بادی جت را بررسی میکنیم.
عفونت: در همه جراحیها احتمال اینکه بیمار بعد از عمل با عفونت درگیر باشد وجود دارد, در بادی جت نیز به خاطر برشهای کوچکی که بر روی اندام زده میشود و یک کار متداول است, باز ممکن است زخم این برشها اگر تمیز نشوند عفونی شود و مشکلاتی را برای بیمار ایجاد کنند.
نکروز چربی: یکی دیگر از عوارض احتمالی بادی جت, نکروز چربی و بافت است. نکروز چربی به معنی عوض شدن شکل چربی به وسیله آنزیمهای گوارشی است و با به عبارتی دیگر همان بافت مردگی است. این مشکل در صورت بروز باید خیلی جدی گرفته شود چون احتمال دارد باعث عفونت بعد از عمل شود.
خونریزی و تجمع خون: احتمال دارد در زمان یا بعد از مکش چربیهای اضافی و خرد شده با خونریزی بیش از اندازه رو به رو شوید. هماتوم یا تجمع خون در ناحیههای مکش شده بعد از جراحی نیز میتواند مشکل زا باشد.
کم شدن آب بدن: در زمان خارج کردن چربیهای اضافی از بدن جابجایی مایع اتفاق میافتد. در زمان جراحی مایعات به بدن بیمار تزریق میشود ولی باز احتمال دارد که مقادیر زیادی از آب بدن در حین ساکشن خارج شود که منجر به کم شدن آب بدن بیمار میشود. به همین خاطر باید دقت شود در زمان جراحی آب کافی به دبن بیمار برسد تا بدن دچار کمبود آب نشود.
ادم ریه: جمع شدن مایعها در ریهها نیز مشکل بعدی است. مایعهای موجود و تزریق شده ممکن است به سمت ریهها هدایت شده و در آنجا تجمع کنند. ادم ریه معمولا هنگامیاتفاق میافتد که بدن بیمار با بی آبی مفرطی رو به رو شود که باید جدی گرفته شود.
موقع بادی جت باید در مقدار آبی که به بدن بیمار تزریق میشود دقت شود هر چقدر این آب کمتر باشد ادم ریه نیز کاهش خواهد یافت ولی احتمال مشکل کم شدن آب بدن وجود دارد.
آسیب بافت: احتمال دارد جراح دید خوبی به ناحیه عمل شده نداشته باشد و قادر به دیدن ناحیه ای که سوزن از آنجا عبور میکند نباشد. به همین خاطر ممکن است به بافتها و رگهای خونی آسیب بزند.
البته برای کنترل دید جراح یک اسپری کوچک ضربان دار در بادی جت استفاده میشود ولی باز باید جراح دقت بیشتری به خرج بدهد تا آسیبی به بافتهای نواحی مورد عمل نرساند.
بالا رفتن تجمع چربی با روش بادی جت: از بادی جت میتوان برای حذف سلولیت نیز استفاده کرد اما در برخی مواقع نادر با کم شدن مقدار سلولیتها (تجمع چربی) احتمال زیاد شدن سلولیت نیز وجود دارد.
بی نظمیها: همانطور که قبلا گفتیم بادی جت به گونه ای عمل میکند که پوست اندام شما صاف تر شود ولی باز ممکن است موجها یا ناهمواریهایی در اندام ایجاد شود. این مورد زمانی اتفاق میافتد که جراح نظارت و دقت خوبی روی ناحیه مورد عمل نداشته باشد یا ساکشن بیش از اندازه به پوست نزدیک باشد.