آیا لیزر موهای زائد سرطانزاست؟
بسیاری از افراد سوال میکنند که آیا لیزر موهای زائد سرطان زاست؟ جواب سرراست به این افراد این است که تا به اکنون هیچ سند علمیبرای سرطان زا بودن لیزر موهای زائد ارائه نشده است.
قدرت نفوذ لیزر موهای زائد قابل تنظیم است تا فقط فولیکولها و ریشه مو را خشک کند و آسیبی به پوست و بدن شما نمیزند.
استفاده از لیزر در زنان باردار نیز مشکلی ندارد و تنها دلیلی که توصیه میشود زنان باردار از لیزر موهای زائد در این زمان خودداری کنند این است که لیزر کمیدرد دارد. اما در حالت کلی پرتوهای لیزر ضرری حتی در این وضعیت نیز ندارند.
پرتوهای لیزر به وسیله بافت ناحیه لیزر شونده جذب میشود که در لیزر موهای زائد که از لیزر الکساندرایت یا لیزر دیود (vectus) کمک میگیرند.
بافت مورد هدف این لیزرها، رنگدانه موجود در ساقههای مو است به گونه ای که اگر موها سفید باشند نیز توسط دستگاه شناسایی نمیگردند چون موهای سفید بدون رنگدانه میباشند. پس نمیتوانند به سایر بافتها آسیبی برنند و به لایههای عمیق تر پوست و بدن نفوذ کنند.
قدرت نفوذ لیزرهای استفاده شده در لیزر درمانی برای از بین بردن موهای زائد ، نیم تا یک سانتی متر است و نمیتواند به بافتهای عمیق تر موجود در قسمت لیزر شده مثل تخمدان و غدد لنفاوی وارد شود و باعث سرطان زایی گردد. بنابراین میتوانید مطمئن شوید که لیزر موهای زائد باعث هیچ سرطانی نمیشود و نازایی به دنبال ندارد.
از بین بردن موهای زائد با لیزر، یکی از شناخته شده ترین و آسان ترین راههای حذف موهای زائد است و هزینه کمتری در مقایسه با روشهای قدیمیتر دارد.
در برخی از زنان، درمان موهای زائد با لیزر برای داشتن پوستی صاف و لطیف و بدون مو ارزش هزینه بیشتر را نیز دارد. هزینه لیزر موهای زائد تقریبا ۲۸۹ دلار است که با توجه به ناحیههای لیزر شده و تعداد جلسهها هزینه متفاوتی دارد.
اگر بنا به دانستن خطرات سرطان باشد، پرتوهای ایکس و گاما خیلی خطرناک هستند و اشعه یونیزان با فرکانس بالا شناخته می شوند.
اینها را می توان به طور نرمال مثلا از گاز رادون و یا به طور غیرنرمال کسب کرد. مثلا، نیروگاههای هسته ای این نوع تابش را در تولید انرژی هسته ای مصرف میکنند. یا در تصویربرداری پزشکی مثل سی تی اسکن از اشعه X-Ray برای ایجاد تصاویر قسمتهای مختلف بدن استفاده میشود.
هنگامیکه اشعه یونیزان از داخل بدن رد میشود، می تواند سبب صدمه مستقیم به دی ان آی سلول شود و بعدها باعث گردد. در عین قدرتمند بودن اشعه یونیزان، اداره غذا و داروی آمریکا (FDA) لیزر مورد کابرد در روش از بین بردن موهای زائد را در رده غیریونیزان دانسته است.
انرژی نور این لیزرها خیلی سطحی است و در رویه پوست میماند. بنابراین باعث صدمه زدن به DNA نمیشود و جهشی ندارد.
پالسهای انرژی نوری لیزر در درمان از بین بردن موهای زائد توسط لیزر تنها برای حرارت دادن و از بین بردن فولیکول های مو ساخته شده است. همینطور در باره با برخی زنان که همچنان نگران لیزر ناحیههای اندام تناسلی خود هستند باید گفت که متخصصها هیچ خطری را برای آن بیان نکرده اند.
پرتوهای لیزر استفاده شده به لایههای عمیق فولیکول مو وارد نمیشوند. اندام های داخلی هم تاثیری از آنها نمیگیرند بنابراین بر باروری اثری ندارند. تا به اکنون هیچ تحقیقی موفق به اثبات سرطان زایی لیزر موهای زائد منتشر نشده است.
لیزر موهای زائد فقط باعث قرمزی، زخم و تغییر رنگ در ناحیه لیزر شده میشود که با داروهای ویژه ای قابل برطرف کردن است. خنک کردن این قسمت بعد از لیزر، درمان اصلی لیزردرمانی است. همچنین کمپرس سرد به صورت خارق العاده ای تسکین دهنده است.
مصرف ایبوپروفن سبب کم شدن تورم و قرمزی میشود. ولی به هیچ نحوی نباید Tylenol مصرف کنید. در صورتی که قرمزی بیشتر از چند ساعت ادامه داشته باشد، حتما با پزشک معالج خود تماس بگیرید تا در تنظیمات جلسههای بعدی کمیمحتاط تر عمل کند.
برای اینکه به نتیجههای خوبی برسید بهتر است حداقل شش جلسه درمانی داشته باشید. برای درمان کامل تر توصیه میشود تا دو سال درمان را متوقف نکنید تا موهای لجوجی که دیر از بین میروند برای همیشه محو و نابود شوند.
در صورتی که درمان های لیزر برای شما خیلی گران هستند و یا موهای تیره تر کمیدارید برای درمان لیزر موهای زائد مناسب نیستید.